Πληρωμές Συντάξεων
 O.N.E.
Γενικά περί Ευρώ
Μορφή του Ευρώ
Ισοτιμία - Στρογγυλοποιήσεις
 I.K.A. και Ευρώ
Εισαγωγή
Παροχές
Πληρωμές Συντάξεων
Απονομές Συντάξεων
Εργοδότες
Πίνακας ορίων ημερησίων μισθών και τεκμαρτών ημερομισθίων των ασφαλιστικών κλάσεων
 
Αρχική σελίδα / Γενικά / Ευρώ / Πληρωμές Συντάξεων
  Η μόνη ουσιαστική αλλαγή που αφορά στις συντάξεις είναι ότι από την 1η Ιανουαρίου 2002 θα καταβάλλονται αποκλειστικά στο νέο επίσημο νόμισμα της Ελλάδος, το Ευρώ.

  Αυτό σημαίνει ότι οι συντάξεις θα μείνουν αναλλοίωτες και η αγοραστική τους αξία θα παραμείνει η ίδια.

  Για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων και προκειμένου να εξοικειωθούν με τη χρήση του Ευρώ, στο Ενημερωτικό Σημείωμα που αποστέλλεται ανά τρίμηνο θα υπάρχει διπλή αναγραφή της σύνταξης και στα δύο νομίσματα.

  Πρακτικά θα πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω σημεία:


  • Η σύνταξη του Ιανουαρίου 2002 και το Δώρο των Χριστουγέννων 2001, που θα καταβληθούν στις 15/12/2001, θα είναι σε Δραχμές.


  • Η σύνταξη του Φεβρουαρίου 2002, που θα καταβληθεί στις 22/1/2002, καθώς και όλες οι επόμενες συντάξεις θα είναι σε Ευρώ.


  Πληρωμές Συντάξεων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ

  Από 1/1/2002 όλες οι συντάξεις που καταβάλλονται από το ΙΚΑ σε τραπεζικούς λογαριασμούς, στα πλαίσια καταβολής των συντάξεων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, θα είναι εκφρασμένες σε Ευρώ, χωρίς να απαιτείται η παραμικρή ενέργεια από τους συνταξιούχους.

  Επιπλέον, το υπόλοιπο που πιθανόν θα υπάρχει στους λογαριασμούς στις 31/12/2001, θα μετατραπεί αυτόματα σε Ευρώ χωρίς καμία επιβάρυνση για τους συνταξιούχους.

  Τέλος, από την 1η Ιανουαρίου 2002 όλες οι αυτόματες ταμειακές μηχανές (Α.Τ.Μ.) των τραπεζών και τα ταμεία αυτών, θα πληρώνουν σε Ευρώ.

 Επιστροφή |  Κορυφή
   
 Όροι Χρήσης   Copyright © 2001-2018 ΙΚΑ-ΕΤΑΜ