Δελτίο Τύπου 29/05/2007

Αρχική σελίδα / Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου / Δελτίο Τύπου 29/05/2007
  Αθήνα, 29 Μαΐου 2007

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Το υπερσύγχρονο Ιατρείο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Παλαιού Φαλήρου εγκαινίασε σήμερα το απόγευμα ο Υφυπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κ.Γεράσιμος Γιακουμάτος, στο πλαίσιο της πολιτικής διαρκούς ενίσχυσης των υπηρεσιών που παρέχει το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς τους ασφαλισμένους του.

Ο Διοικητής του Ι.Κ.Α. κ. Γεώργιος Μέργος και ο Υποδιοικητής κ. Δημήτριος Κυρζόπουλος κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους τόνισαν ότι το Ίδρυμα υλοποιεί μία σειρά έργων για την προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

• Η ίδρυση νέων διοικητικών μονάδων του ΙΚΑ στην Κηφισιά, στην Πετρούπολη, στον Μαραθώνα, στη Σταυρούπολη, στην 'Ανδρο, στα Κύθηρα.
  • Η σύσταση γραμματείας υποδοχής ασθενών σε 16 Μονάδες Υγείας της Αττικής.
  • Η ολοκλήρωση των νέων κτηρίων στο Παγκράτι, στα Πατήσια, την Ηγουμενίτσα, τη Χίο, το Ηράκλειο Κρήτης και την Πετρούπολη.
  • Η πρόσληψη 266 γιατρών και οδοντιάτρων, οι οποίοι θα ενισχύσουν το ιατρικό δυναμικό του Ι.Κ.Α.

Ο Διοικητής του ΙΚΑ τόνισε ότι το Τοπικό Ιατρείο του Παλαιού Φαλήρου (Αγίου Αλεξάνδρου 70 - Παλ. Φάληρο) περιλαμβάνει όλες σχεδόν τις ειδικότητες (παθολογικό, καρδιολογικό, παιδιατρικό, νευρολογικό, γυναικολογικό, οδοντιατρικό, ορθοπαιδικό, φυσιατρικό, οφθαλμολογικό και σύμβουλο ενδοκρινολόγο). Η Διοίκηση του Ι.Κ.Α. ανταποκρίνεται έτσι ουσιαστικά και έμπρακτα στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της για προσφορά σύγχρονων ιατρικών υπηρεσιών στους περίπου 50.000 πολίτες του Παλαιού Φαλήρου.

Αξίζει να επισημανθεί τέλος ότι, εξετάζεται η λειτουργία του Τοπικού Ιατρείου Παλαιού Φαλήρου και σε απογευματινή βάρδια για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.
 Επιστροφή |  Κορυφή